Monday, 5 December 2011

Review .:: FILEM OMBAK RINDU ::.

Assalamualaikum..jawab dulu salam aku tu yer.. heee.. ;)


Gambar tiada kena mengena ngan tajuk.
Hai korang!!!!! Apa khabar?? Baik ke x?? Sihat x?? Apa korang buat hujung minggu lepas yeh? Mesti sumer pegi layan FILEM OMBAK RINDU kan. Sekarang nie deman Ombak Rindu melanda wei.. Timeline Facebook aku ngan Twitter aku penuh dengan percakapan #OMBAKRINDU.Eh!!! Dengar citer sekarang nie Filem Ombak Rindu dah MELETOP! DAH JADI fIlem NO1 mengalah kan Twilight! yeah! tu yang aku suka.. Maju kan la Filem Malaysia..!!

Erm.. Sape dah tengok citer nie lebih dari sekali! angkat tangan cepat!(mana aku nak nampak!) Secara sahnya Malaysia kini dilanda Demam Ombak Rindu. Suara orang ramai berkata filem nie sememangnya Filem yang dinantikandan pawagam sentiasa penuh sehingga ke hari ini. Nasib baik la aku dah book tiket awal2 kan.. klo tidak.. memang tak dapat la aku layan citer nie kan. ye dakkkk!! (*_*)


Pada pendapat aku la citer nie BEST sgt100xx! Watak Izzah dan Haris sangat menjadi dalam citer nie sebagai Suami dan Isteri,walaupon aku dengar ada orang cakap yang Maya karin bawak watak nie x menjadi.

Pada pendapat aku la kan, cerita nie sesuai ditengok oleh orang DEWASA sebab citer nie  ada adegen ranjang (yg x patot ada)  antara izzah dan haris. Aku tengok citer nie ngan adik aku, aku lak jadi segan ngan dorang bila ada watak tu. hahaha!! one more thing, watak mila lakonan LISA best kan.. sangat menjadi.. aku suka! haha.. lawak pon ada!


Ok la..!! STOP STOP and STOP!!! citer pasal diri aku lak! hari tu aku g sana bersama adik - adiku yang tersayang dan incik pemanis hati. Tiket wayang pukul 11.20 pagi ok. Pagi pagi aku dah bersiap. (punya la semangat minah nie!) . Sampai - sampai teros g  kat kaunter tebos tiket. Then beli tiket tok abg aku.. Dia nak g tengok ngan awek dia la tuh.. huh! ~


Masa tengah tunggu wayang open!
Lepas abis tengok wayang tu jalan - jalan kejap dalam Wangsa Walk tu, then Adib ajak g KL FESTIVEL CITY lak. yeaay!! bestnya.. sayang awk! (ops! terlebey sudah). Sampai sane perot pon dah berbunyi mintak diisi, dan we all decide makan dekat THE CHICKEN RICE SHOP( bukan sekadar nasi ayam). sila baca dengan bernyanyi yer.




Dua ekor budak ngada2!
Lepas makan tu, pe lagi jalan - jalan la.. Then si adib nie nak beli baju lak. kat kedai apatah dia masuk.. Mak oi!! pilih baju mengalahkan perempuan! hahah(sory adib, terkutuk plak!)(T_T) Pilih baju nie, pastu jumpa baju baru belek2 lagi.. dekat sejam jugak la dalam tu.. Last - last aku dah penat ajak balik. Then dia kata nak belanja TUTTI FRUTY. sebenarnya nak amik hati la tu! hahha..
budak budak yang suka bergambar
Nie budak - budak tu punyer
ee.. adib buat muka kiut lak..!
Nie aku ngan adib punyer. sharing is caring!



eh! ada satu dialog yang suka dalam citer ombak rindu nie!

 "Cinta tak kejam, cuma manusia yang tak pandai menghargai cinta"
Izzah

"Abg rindu sayang sangat sangat"
Haris

"U know why? Becouse i love you! "
Mila

"Redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah"
Izzah


Kesimpulannya:   
☞ Citer ombak rindu ini sangat best! aku x sabar nak tunggu keluar kat Astro FIRST!
☞Perbelanjaan satu hari ini ditanggung oleh ADIB (tenkiu syg!) 
☞ Aku dah benti kejer tau.. So gak susah untuk hapdate blog! HARAP MAKLUM.. 
☞Sape ada keje kosong. bantulah aku! hua!!
☞ok bye! aku tinggal kan korang ngn gambar x seberapa ini.




bye! Senyum kat korang
Sampai disini sahaja coretan ku.. happy reading <3

6 orang bertuah nak mengomen:

Mira Adzlia said...

demam ombak rndu melanda

*!Life Cik AniS1190 *! said...

hehe.. awk dah nengok ker??

Mizz ErMa said...

sy belum tgk lagi..best ke? serik pulak rsa nak p tgk..tkut xbest mcm cite lagenda budak setan dulu..T-T

Jones said...

salam kenai..

best ke cite ni??cm tringin gak nk g tgk..nk support filem malaysia..

*!Life Cik AniS1190 *! said...

miss erma: konfem 10000 peratus best sgt2 awk.. rugi klo awk x tgk...

*!Life Cik AniS1190 *! said...

jones: salam perkenalan jgk... jom suport FILEM MELAYU! yeay!!