Saturday, 31 December 2011

Jom Tambah Follower Awal Tahun 2012

 Jom Tambah Follower Awal Tahun 2012




 Syarat- syaratnya:-
  1. Buat satu entri dengan tajuk: Jom Tambah Follower Awal Tahun 2012
  2. Tempek badge yang dah disediakan tu dan link ke entri ini.
  3. Tulis target berapa follower blog yang nak anda capai menerusi segmen ni.
  4. Dah siap ... sila tinggalkan url entri anda tu di ruangan komen disediakan.
  5. Jadilah follower blog ini ehh ... sebagai tanda persahabatan dalam dunia blog.
Penyenaraian akan dibuat ikut peringkat2, semoga semua yang join boleh saling follow, tanpa prejudis .... tutup segmen ini adalah pada 1 Januari 2012 jam 11 pagi.

Oh ya? Target Follower anis adalah sampai 200.. Tak banyak kan cita - cita anis? hah! berangan je la ko ni anis! ok Fine! So jom berkenalan! HELLO NEW FRENS!

~guys! happy new year! i miss my dad! semoga allah merahmatinya.. first year without him! i am trully miss u dad!~

p/s: 100% dicopy oleh tuan punya blog... 


Pencarian Blogger Aktif Oleh Mialiana.com

Pencarian Blogger Aktif Oleh Mialiana.com

Pencarian Blogger Aktif
Pencarian Blogger Aktif oleh Mialiana.com
25/12/2011 hingga 31/12/2011

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger.
  2. Buat entri bertajuk Pencarian Blogger Aktif Oleh Mialiana.com
  3. Sila copy coding segmen ini dan masukkan ke dalam entri tersebut (Klik pada coding di bawah dan tekan Ctrl + C untuk copy).
  4. War-warkan tentang penyertaan anda kepada pengunjung-pengunjung blog anda.
  5. Blog anda wajib ada shoutbox a.k.a kotak menjeritsupaya senang nak tinggalkan jejak.
  6. Anda mestilah seorang yang selalu update blog dan yang rajin blogwalking.
  7. Setelah siap, letakkan URL entri tadi ke dalam ruangan komen entri ini.
So jom join.. 
p/s: 100% dicopy oleh tuan punya blog... 


Sinopsis Drama Bicara Hati Astro PRIMA start on 3/1/2012


Assalamualaikum..jawab dulu salam aku tu yer.. heee.. ;)


Ok.. Macam biasa.. Kalau ada drama baru dekat Tv aku memang suka buat sinopsis pon.. Saje suka- suka. Dan semuanya aku ku cari keat encik GOOGLE.. mekasih yer encik google.. Ini semua untuk kemudahan aku dan untuk para pembaca sekalia.. macam la ada org baca kan?? ok nevermine!


So tajuk yang terpilih pada hari ini ialah drama Bicara Hati yang akan ditayangkan di Astro.  Drama komedi bersiri 26 episod ini diarahkan oleh Osman Ali, pengarah filem Ombak Rindu yang mendapat kutipan di tangga kedua BOX OFFICE dengan kutipan sebanyak 11.4 juta dengan filem Ombak Rindu. Bicara Hati membariskan pelakon-pelakon terhebat iaitu Cris Cempaka sebagai Zahlia, Sharnaaz Ahmad sebagai Tengku Shahran, Marsha Milan Londoh dan Mislina Mustafa.        

Senarai Pelakon Bicara Hati
Tengke Syahran – Sharnaaz Ahmad
Zahlia – Cristina Suzanne Stockstill (Kris Cempaka)
Razif -Josiah Hogan
Linda – Marsha Londoh
Fatimah – Abby Nazri
Adli – Lash Mokhtar
Tg Badariah – Azizah Mahzan
Bapak Tg Syah – Zaidi Omar
Raja Khalidah (mak Zahlia) – Zarina Zainuddin
Faizal – Dazrin
Tg Hakimie – Syahriman
Tg Murni (anak Kimie) – Aqish
Pn Azizah – Mislina


kiri: Tengku Zahlia                kanan: Tengku Syahran
SINOPSIS BICARA HATI


Dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita yang tidak pernah dicintai.
Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda. Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran. Tengku Syahran tidak dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh dengan pemuda itu.
Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran untuk memenagi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia kau tetapi dengan syarat, iaitu hak – hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.
Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya terlalu tinggi dan dia tidak mengikut perjajian yang telah ditetapkan. Zahlia rasa tertipu. Tengku Syahran telah mengingkari. Kini timbul pelbagi konflik dalam rumah tangganya. Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang rasa cinta, kasih, sayang dan kerinduan?



Semuanya bakal menemui para penonton pada setiap hari Selasa, jam 9.00 malam bermula 3 Januari 2012 menerusi saluran 105. So apa lagi kawan - kawan.. Jom la tengok citer nie yer. apa- apa feedback komen la ok.. Sayang Korang.. Oh ya! kesemua nie diambil dari encik google!


Sampai disini sahaja coretan ku.. happy reading <3

Friday, 30 December 2011

Segmen:Blogwalking and Follow by Tintan




Syarat-syaratnya
  • Buat entry bertajuk Segmen:Blogwalking and Follow by Tintan 
  • Copy banner tak comel tu dan backlink kan ke entry ni
  • Follow  blog tintan dekat sini *tak wajib,tapi kalau baik hati..followlah :p
  •  tag beberapa kawan,tak kesahlah berapa banyak pun *taknak tag pun takpe
  • hantar URL entry dekat entry ni.
  •  Expired Date:31/12/2011 at 8.00 PM
**kesemua diatas dicopy oleh tuan punye blog.. mekasih:)

Apa lagi kawan-kawan.. Joma la join Giveaway Tintan nie.. Sambil sambil tu boleh tambahkan follower dan kenalan korang. X der susah mana pon syarat dia kan.. Jom support Blogger! yeaay!!

Sampai disini sahaja coretan ku.. happy reading <3

Sunday, 25 December 2011

Segmen: Bloglist Almira Alwani 2012


Hai.. Jom Join segmen ALMIRA ALWANI .. Segmen nie pasal bulan - bulan kelahiran sikit.. so? Bulan kelahiran anis adalah bulan??
=
=
=
=
BULAN : 13 OKTOBER 
 Tarikh tutup Segmen nie: 21 Jan 2012

❥ senangkan?? so apa lagi? Jom la join ramai2..

Sampai disini sahaja coretan ku.. happy reading <3

Semoga dak kinah cepat sembuh yer..

Assalamualaikum..jawab dulu salam aku tu yer.. heee.. ;)
Dulu dia senyum je. sekarang?
Dia demam.. Sian dia..
Hai korang.. buat apa tu? Mesti tengah merindui aku kan.. hehe.. maaf yer.. aku agak SIBUK sejak akhirnie dengan menjadi BIBIK dekat rumah nie. Setelah aku menganggur selama sebulan, akhirnya aku mendapat kerja yang lebih baik insya-allah k. Isnin nie insya-allah aku akan start tempat keje baru.. harap- harap semua nya akan berjalan dengan lancar di petronas :)


Hm.. ok la.. aku nak cerita kat korang citer sedih nie.. Pasal adik aku ARISSA SAKINAH or DAK KINAH. Nak tau citer pasal die tak? Huaa! sedihnya nak cakap.. selama 3 minggu jugak la aku menjaga dak kinah nie kat rumah .. ye la.. mengelakkan kebosanan dirumah.. 


Tapi sejak hari khamis yang lalu, dia telah menunjukkan tanda - tanda demam.. Lepas tu, makin lama makin panas. aku risau la.. Bila malam - malam lak, kol 2 pagi bangun nangis -nangis.. sedey aku tengok dia.. rasa nak mara.. tapi x samapi hati.. cewahh..


   meh nengok gambar- gambar dia bila aku bubuh kan kain basah atas kepala.
Nie dia nak buang kain.

alo.. ciannya.. masamnya muka adik akak..
Tepek COOL FEVER lak..
Sila abaikan kaki tu.. ahha. mak aku la nie..
Nota Kaki:
1. dak kinah nie bukan anak aku yer.. Dia ADIK aku.. hehe..   
2. semoga dak kinah cepat semb uh ye sayang.. nanti akak bawak g jalan2 lagi yer.. Doakan DIA cepat sembuh yer.. AMIN... hehe..  Sayang Adik.! 
Sembuh sihat macam nie yer.. sayang adik.! kakak sayang adik ok.. :)
Sampai disini sahaja coretan ku.. happy reading <3

Friday, 23 December 2011

1st Giveaway by Anis and Aina


APE YANG ANDA PERLU BUAT?

Korang hanya perlu KLIK SINI untuk mengetahui lebih lanjut.. baru suprise sikit kan.  
aku nak tag :  http://aliasenyum.blogspot.com/ 
Nak tahu hadiah-hadiahnya x? hahaha...

1 x Inner Bawal 

1 x Satin Shawl 

1 x Short Skirt 

1 x Chrysanthemum Blouse

1 x Bag //boleh dijadikan beg galas

4 x Voucher RM 15 
2 x pieces Perfume Little Tree

1 x Shawl

1 x chocolate

1 x Satin Shawl

1 x Stripe Blouse

20 pcs x Hijab Pin 

180 x contact lense //boleh pilih warna, power dan size

2 x Cursor
1 x Header 3D
1 x Classic Template
1 x Welcome Note
1 x Opening Note
5 x Classic template
6 x Header
5 x GIF header
1 x Doodle 

Sampai disini sahaja coretan ku.. happy reading <3

Thursday, 22 December 2011

LOVE GIVEAWAY BY HUDA RAIHANA


APE YANG ANDA PERLU BUAT?
Korang hanya perlu KLIK SINI untuk mengetahui lebih lanjut.. baru suprise sikit kan.  
aku nak tag :  http://aliasenyum.blogspot.com/
  Sampai disini sahaja coretan ku.. happy reading <3

Wednesday, 21 December 2011

Mega Giveaway By Cik Bunny


Assalamualaikum.. as usual aku nak masuk lagi giveaway.. gila meroyan betol aku malam nie.. asyik masuk giveaway jer.. haha.. ok cekidout!
cara-cara nak joinya KLIK SINI!




Syarat untuk Join:

- Mempunyai alamat di Malaysia.
- Buat 1 entri bertajuk "Mega Giveaway By Cik Bunny", copy banner giveaway kat SINI dan linkkan ke entri ni.
- Letak link sponsor dalam entri:- sila like dan follow sponsor.
- Tag kalo nak tag *tak wajib tapi ada hadiah untuk top referral
- Dah siap? Tinggalkan link entri anda di bahagian komen entri ini. Kat tempat lain tidak diterima.

Tarikh Tutup: 31 Januari 2012
Juri Giveaway: Encik Random.org & Cik Bunny (top referral dan top commentor)
**kesemua diatas dicopy dari tuan punya blog.. KLIK SINI. mekasih yer cik bunny.. (*_*)

Sampai disini sahaja coretan ku.. happy reading <3

2nd GiveAway by Miss Kara


Assalamualaikum..jawab dulu salam aku tu yer.. heee.. ;)
Rasa macam dah lama je aku tak mengupdate blog nie.. padahal baru 3 hari jer.. haha.. Ok la.. Hari ini aku nak masuk GIVEAWAY lagi.. gasak la.. aku nie asyik masuk give away je kan. haha.. Sape nak join. KLIK SINI!!


Syarat2nya:
1. Anda mestilah mempunyai blog.
2. Wajib follow blog ni dan fanpage
3. Buat satu entry bertajuk '2nd Giveaway by Miss Kara' dan tempek banner
 tu,linkkan ke blog Miss Kara.
4. Hantar penyertaan anda di ruang komen. 
Hadiah:
Pertama : 1 x Contact Lens
Kedua : 5 x Tukar Blogspot Kepada Co.cc (url pilihan anda)
Ketiga :  2 x Edit Denim Template (pilihan anda)
Keempat :  1 x Edit Blogskins (pilihan anda)
Kelima : 1 x Edit Washed Denim Template(pilihan anda)
Saguhati :
2 x Review Blog Selama Sebulan
2 x Banner
3 x Header
2 x Copyright
(hadiah akan diupdate dari semasa ke semasa. harap maklum!)
Sponsors (wajib follow!)
SharwaniSarahNienaEzatee

Sampai disini sahaja coretan ku.. happy reading <3

Sunday, 18 December 2011

Dena Bahrin - Bercinta sebelom kahwin, So sweet.. wujud lagi jejaka romantik macam tu kan?


Assalamualaikum..jawab dulu salam aku tu yer.. heee.. ;)
Selamat pagi.. Pagi pagi lagi timeline aku penuh dengan cerita DENA BAHRIN. Siapa dia tu??? kenapa dia famous sangat.. Timeline aku penoh dengan video romantik future husband dia. only one word aku boleh describe kan.
=
=
=
=
=
ROMANTIK
video


 Ok korang dah tengok video nie kan.. Sangat sangat sangat sangat (berapa kali sangat da)
sangat sweet kan.. tak tau nak cakap apa lagi mengambarkan perasaan aku nie ha. Rasa dia wanita yang bertuah sebab mendapat lelaki macam tu. 


Wujud lagi yeh perkahwinan yang diatur keluarga. Ingat kan dalam NOVEL je.. ok nie semua pengaruh novel. hahaha.. Tapi aku sangat suka la dengan video FUTURE HUSBAND die nie. cara dia propose, effort dia utk memnangi hati si gadis,  semua la.. semuanya membuatkan para gadis di luar sana tersenyum sampai ke telinga dan berharap bf mereka akan buat mcm tu jgk kat mereka.. haha(*_*)


#berharap FUTURE HUSBAND aku buat mcm tu jugak. boleh?
(ok aku tau aku perasan)


Untuk  DENA BAHRIN  pesanan aku..
Congratz dear, semoga menjadi wanita solehah dan tak lama lagi akan menjadi isteri solehah. semoga bahagia selalu dan harap membuat pilihan yang tepat :)
Nie la org yang bertuah tu :)
#ok selamat menonton video romantik dan bertacink.

Sampai disini sahaja coretan ku.. happy reading <3

SuPeR HoT GIVEAWAY BY AZFARAH AND KATIE



Hello Readers! ^_^

CARA JOIN GIVEAWAY:

1.Wajib like fanpage dan follow blogshop sponsor-sponsor kita yang terhormat ni.Hey,come on la.Kata nak hadiah free kan?Support la sponsor-sponsor korang ni . Kasi diorang senyum sampai ke telinga ! ^_^

 Azfa 

# Follow dan like Sipurpleviolet , Azfa dan  Katie untuk update pemenang Giveaway.

2.Buat entry paling simple dengan tajuk "SuPeR HoT GIVEAWAY BY AZFARAH AND KATIE".

3.Letak banner gedabak atas ni dalam entry dan linkkan ke GA ni taw.

4.Tingalkan link entry korang tu kat ruang komen kat bawah ni ha.

5.Siap!korang dah pun sertai SuPeR HoT GIVEAWAY BY AZFARAH AND KATIE..Suke tak?Suke tak?hehe..


CARA PEMILIHAN PEMENANG?
Khidmat makcik random.org digunakan untuk pilih pemenang :)

EH,MANA HADIAH?
Tekan dan picit sini --> Hadiah

Jom join sekarang !!!!!

Sampai disini sahaja coretan ku.. happy reading <3